top of page
  • Foto van schrijverGlena

PRP of mesotherapie?



Platelet-Rich Plasma (PRP) en Mesotherapie zijn beide behandelingen die gebruikt worden om huidveroudering en haarverlies te verminderen. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide behandelingen en redenen waarom men zou kiezen voor PRP boven mesotherapie.



PRP is een behandeling waarbij bloed wordt afgenomen van de patiënt en verwerkt wordt om de concentratie van bloedplaatjes te verhogen. De resulterende PRP-oplossing wordt vervolgens geïnjecteerd in het behandelgebied, wat de aanmaak van collageen en elastine bevordert en de huidstructuur verbetert. PRP kan ook gebruikt worden om haarverlies te behandelen, waarbij de PRP-oplossing in de hoofdhuid geïnjecteerd wordt om haargroei te stimuleren.


Mesotherapie is een behandeling waarbij een cocktail van vitaminen, mineralen, hyaluronzuur en andere stoffen in de huid geïnjecteerd wordt om de huid te hydrateren en te verjongen. Het wordt vaak gebruikt om de tekenen van veroudering te

verminderen en om de huidtextuur en -tint te verbeteren.


Er zijn enkele redenen waarom PRP de voorkeur kan hebben boven mesotherapie:

  1. Natuurlijk materiaal: PRP wordt geproduceerd uit het eigen bloed van de patiënt, wat betekent dat er geen synthetische of kunstmatige stoffen worden gebruikt. Dit vermindert het risico op allergische reacties en ongewenste bijwerkingen.

  2. Langdurig resultaat: PRP-injecties hebben een langerdurend effect dan mesotherapie, omdat de opbouw van collageen en elastine in de huid geleidelijk toeneemt na elke behandeling.

  3. Geschikt voor verschillende behandelingen: PRP kan gebruikt worden om zowel huidveroudering als haarverlies te behandelen, terwijl mesotherapie voornamelijk gericht is op huidverjonging.

  4. Veiligheid: PRP is een relatief veilige behandeling met minimale risico's op complicaties of bijwerkingen. Mesotherapie kan echter gepaard gaan met enkele bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling en pijn.

Kortom, hoewel beide behandelingen voordelen bieden voor huidverjonging en haarverlies, kan PRP de voorkeur hebben vanwege de natuurlijke oorsprong, langdurige effecten en geschiktheid voor verschillende behandelingen. Het is echter belangrijk om altijd een gekwalificeerde professional te raadplegen voordat u een cosmetische behandeling ondergaat en om te bepalen welke behandeling het beste past bij uw individuele behoeften en doelen.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page